Neymar schiet Paris Saint-Germain met unieke goal te hulp na zware weken

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag na drie duels zonder zege weer een overwinning geboekt. De kampioen van Frankrijk stapte bij middenmoter SCO Angers met een zege van het veld en bereikte de magische grens van honderd competitietreffers.

Neymar schiet Paris Saint-Germain met unieke goal te hulp na zware weken
Angers
Angers
1 - 2
PSG
PSG

Paris Saint-Germain veroverde op 21 april de titel, maar van een hosannastemming was de laatste weken nauwelijks sprake. Drie nederlagen en twee remises in de Ligue 1 leidden tot gemor bij de achterban, evenals de verloren finale in het bekertoernooi. Om het seizoen waardig af te sluiten en krediet te houden koos trainer Thomas Tuchel daarom ook nu voor een sterke basiself.

Opvallende keuze achterin was Loïc Mbe Soh: de pas zeventienjarige verdediger mocht in afwezigheid van Thiago Silva, Presnel Kimpembe en Thilo Kehrer starten naast Marquinhos. Hij groeide daarmee uit tot de jongste basisspeler bij Paris Saint-Germain sinds Adrien Rabiot. Voorin ontbrak topscorer Kylian Mbappé, die de laatste van zijn drie wedstrijden schorsing uitzat.

Neymar was wél present. De aanvaller is vanaf maandag drie wedstrijden geschorst voor het uitdelen van een tik aan een fan, maar mocht zaterdag nog spelen. Na twintig minuten brak hij de wedstrijd open: uit een voorzet van landgenoot Dani Alves kopte Neymar vallend de bal in de rechterhoek. Het was pas zijn eerste doelpunt met het hoofd in de Franse competitie sinds hij voet op Parijse bodem zette.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor Neymars treffer had Angers een prima mogelijkheid gekregen, maar daarbij trad Gianluigi Buffon reddend op. Het was het enige serieuze wapenfeit van de thuisclub voor rust. Angers, dat niet meer kan degraderen en ook te ver achterligt om een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen, bood Paris Saint-Germain de kans vrijuit te voetballen.

In de tweede helft leidde dat tot de 0-2 van Ángel Di María. El Fideo zag hoe Neymar zich in het zestienmetergebied een weg baande langs Vincent Manceau en de bal vervolgens vanaf de achterlijn voorgaf richting het midden. Daar kopte Di María binnen voor zijn elfde doelpunt van het seizoen en voor de honderdste van zijn ploeg in dit Ligue 1-seizoen.

Bij 0-2 bleef het niet: vlak voor tijd kwam Angers nog terug toen Marquinhos zich vergreep aan Wilfried Kanga en met rood kon vertrekken. Flavien Tait schoot daarna de strafschop in twee instanties langs Buffon: de routinier keerde Taits eerste schot maar was kansloos op de rebound. Paris Saint-Germain hield het in de slotminuten dicht en speelt hierna nog twee wedstrijden: over een week thuis tegen Dijon en een week later uit bij Stade Reims.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.