Neymar openhartig over blessure: 'Ik was heel bang en heb veel gehuild'

Reacties

Neymar kan zijn geluk niet op na de indrukwekkende overwinning van Brazilië op Zuid-Korea (4-1). De sterspeler van de Seleção bekroonde zijn rentree maandagavond met een doelpunt, daarna kwam er een hoop emotie los.

Neymar openhartig over blessure: 'Ik was heel bang en heb veel gehuild'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
4 - 1
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Neymar is misschien wel bezig aan het beste seizoen uit zijn loopbaan en was dan ook met gigantisch veel vertrouwen afgereisd naar Qatar, maar bij het openingsduel met Servië raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Daarna sloeg de paniek toe, zo vertelde hij maandagavond bij Globo TV. Het bracht zijn gedachten ongetwijfeld terug naar het WK van acht jaar geleden, toen hij in eigen land met een blessure uitviel en lijdzaam moest toezien hoe Brazilië voor de eigen supporters werd vernederd door Duitsland (7-1).

'Ik was heel erg bang', gaf de dertigjarige Braziliaan toe. 'Ik vond het zó erg dat ik die blessure opliep. Ik heb de hele nacht gehuild en de dag daarna ook. Ik heb veel gebeden en keihard gewerkt met de fysiotherapeuten. Uiteindelijk is het toch goed gekomen. Al dat afzien is het waard geweest als we hier uiteindelijk de titel kunnen pakken', zei Neymar.

'We dromen van de titel, natuurlijk, maar we moeten het stap voor stap bekijken. We moeten nog drie wedstrijden winnen. We zijn goed voorbereid en gefocust op de titel', verzekerde de aanvaller, die het met Brazilië in de kwartfinale gaat opnemen tegen Kroatië.

Hij kwam ook terug op zijn eerbetoon met zijn ploeggenoten aan Pelé, die is opgenomen in het ziekenhuis. 'Het is moeilijk om te praten over Pelé, maar ik wens hem het allerbeste. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer gezond wordt. Deze overwinning dragen we op aan hem.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.