Neymar moet debuut voor Al-Hilal voorlopig uitstellen

Reacties

Al-Hilal kan volgens trainer Jorge Jesus voorlopig nog geen beroep doen op Neymar. Een enkelblessure houdt de Braziliaans international in ieder geval tot september aan de kant bij zijn nieuwe Saoedische werkgever.

Neymar moet debuut voor Al-Hilal voorlopig uitstellen
© Pro Shots

Neymar (31) werd vorige week gepresenteerd bij Al-Hilal, dat zich deze zomer ook versterkte met Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly, Yassine Bounou en Aleksandar Mitrovic. De Braziliaan kwam over van Paris Saint-Germain en zette zijn handtekening onder een lucratief contract voor twee seizoenen.

Al-Hilal speelde al in op het aanstaande debuut van Neymar bij de Saoedische club door een beeltenis van de aanvaller met stoeltjes op de tribune van het King Fahd International Stadium te creëren. Maar voorlopig komt de ex-speler van Santos, Barcelona en PSG nog niet in actie voor Al-Hilal.

'Neymar is nog niet speelklaar. We hopen dat hij half september zijn debuut kan maken', vertelde Al-Hilal-coach Jesus tegen Reuters. Neymar werd zaterdag voor zestigduizend toeschouwers verwelkomd in het stadion van zijn nieuwe club.

Jesus kijkt ervan op dat de Braziliaanse bondscoach Fernando Diniz Neymar heeft geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden van volgende maand tegen Bolivia en Peru. 'Ik snap niet waarom Neymar is opgeroepen voor die duels, hij is daar namelijk nog helemaal niet klaar voor', aldus de Portugese coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.