Newcastle wendt sportieve crisis af ten koste van Stam

Het uit de Premier League gedegradeerde Newcastle United heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in het Championship gewonnen. Met Vurnon Anita in de basis werd met 4-1 gewonnen van het Reading van manager Jaap Stam.

Anita was direct ook de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen bij Newcastle. Daryl Janmaat begon op de bank, terwijl Siem de Jong en Tim Krul nog altijd niet wedstrijdfit zijn. Krul staat overigens wel weer op het punt de training te hervatten.

Na twee nederlagen kende Newcastle tegen Reading wel een voortvarende start. Isaac Hayden opende de score namens de thuisploeg, maar de bezoekers kwamen vlak voor rust terug via Garath McCleary, die scoorde uit een strafschop. Dankzij goals van zomeraankopen Matt Ritchie (foto) en Dwight Gayle nam Newcastle na rust afstand van Reading, waar Joey van den Berg en Roy Beerens een basisplaats hadden. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalde Gayle de eindstand op 4-1.

Barnsley - Queens Park Rangers 3-2
Manager Jimmy Floyd Hasselbaink zag dat zijn ploeg op bezoek bij Barnsley een voorsprong uit handen gaf. Queens Park Rangers won zijn eerste twee wedstrijden, maar kende woensdagavond een valse start door een vroege goal van Marley Watkins. Met zijn derde goal van het seizoen bracht Tjaronn Chery de stand vroeg in de tweede helft in evenwicht. De Nederlander benutte voor de derde keer in het nog prille seizoen een strafschop.

QPR kwam uit een penalty een kwartier voor tijd op voorsprong via Sebastian Polter, maar in de slotfase ging het nog helemaal mis voor de bezoekers. Conor Hourihane en Josh Scowen hielpen Barnsley aan de zege.