Newcastle United meldt zich bij Sangaré

Reacties

Ibrahim Sangaré weet zich in de belangstelling van Newcastle United. De Premier League-club vecht dit seizoen tegen degradatie en wil zich deze transferwindow versterken.

Newcastle United meldt zich bij Sangaré

Dat The Magpies in hun zoektocht bij de middenvelder van PSV zijn uitgekomen, wekt na zijn goede eerste helft van het seizoen in Eindhoven niet heel veel bevreemding. De kans dat Sangaré - die momenteel met Ivoorkust actief is in de strijd om de Afrika Cup - PSV in deze transferperiode ook daadwerkelijk verlaat, is overigens niet heel groot.

Dat er sinds de overname door het Saoedische investeringsfonds (PIF) van prins Mohammed bin Salman aan geld geen gebrek is bij Newcastle United is duidelijk. Kieran Trippier was een aantal dagen geleden de eerste grote aanwinst van Newcastle United. En daar zal het niet bij blijven. Zeker niet na de blamage in het FA Cup-toernooi, waarin de club uit Engeland werd uitgeschakeld door Cambridge United.

Newcastle meldde zich al voor Kerstmis bij Jean Musampa, de zaakwaarnemer van Sangaré. De voormalig speler van onder meer Go Ahead Eagles en de broer van Ajacied Kiki Musampa bevestigt dat er altijd veel interesse in de middenvelder van PSV is geweest. De agent van de voetballer heeft de interesse naar eigen zeggen kenbaar gemaakt bij de technische leiding in Eindhoven, maar Musampa weet ook dat Newcastle eerst zoekt naar versterkingen voor de verdediging en de aanval.

Een concreet bod op Sangaré heeft de Premier League-club dan ook nog niet gedaan. PSV laat desgevraagd weten dat het de bedoeling is dat de fysiek sterke middenvelder dit seizoen in Eindhoven blijft.

Sangaré is dit seizoen één van de sterkhouders bij PSV en is naast een defensieve zekerheid ook in aanvallend opzicht steeds belangrijker voor het elftal van Roger Schmidt. Als hij zijn vertoonde ontwikkeling in de tweede helft van het seizoen doorzet, is een vertrek in de zomer absoluut niet uitgesloten.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer I. Sangaré
Meer over I. Sangaré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.