Haller en Sangaré halen uit: negenklapper voor Ivoorkust

Ivoorkust is meer dan overtuigend begonnen aan de kwalificatieserie voor het WK van 2026. Voor de spelers van de Seychellen kwam het laatste fluitsignaal na negen tegengoals als een verlossing.

De internationals van de eilandengroep waren waarschijnlijk al met weinig verwachtingen naar Abidjan afgereisd. De nummer 195 van de FIFA-ranking hield in de openingsfase nog aardig stand, maar daarna ging het snel. Sébastien Haller gaf het startsein voor het doelpuntenfestijn. De voormalige spits van FC Utrecht en Ajax opende in de twintigste minuut vanaf de strafschopstip de score. Ex-PSV'er Ibrahim Sangaré verdubbelde de marge al in de 24ste minuut.

Door goals van Simon Adingra, een talent van Brighton & Hove Albion, en de jonge Red Bull Salzburg-aanvaller Karim Konaté liep de score nog voor rust op tot 4-0. Het lukte de spelers van de Seychellen niet om de schade te beperken. Niet alleen kwamen de bezoekers tot geen enkel schot op doel, de verdediging werd volledig uit elkaar gespeeld. Ivoorkust kwam tot liefst 39 (!) doelpogingen.

Seko Fofana en Jean-Philippe Krasso pikten een doelpunt mee, terwijl Hamed Junior Traorè twee keer trefzeker was. Konaté bepaalde de eindstand in de 95ste minuut op 9-0. Een betere start van de kwalificatiereeks op weg naar het WK, hadden de Ivorianen zich niet kunnen wensen. Maandag wacht een uitwedstrijd tegen Gambia.