WK-sensatie Marokko domineert prestigieuze Afrikaanse verkiezing

Reacties

Woensdagavond zijn de genomineerden voor de Speler van het Jaar-award in Afrika bekendgemaakt. Vier spelers met een verleden in de Eredivisie dingen mee voor de prestigieuze onderscheiding. Zij staan tussen sterren als Sadio Mané, Mohamed Salah en Victor Osimhen.

WK-sensatie Marokko domineert prestigieuze Afrikaanse verkiezing
© Pro Shots

In totaal selecteerde de Afrikaanse voetbalbond CAF dertig spelers die kans maken op de titel. Marokko is hofleverancier. Liefst zeven spelers van de nationale ploeg dingen mee. Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Azzedine Ounahi (Marseille), Hakim Ziyech (Galatasaray), Sofyan Amrabat (Manchester United), Yahya Jabrane (Wydad Casablanca), Yassine Bounou (Al-Hilal) en Youssef En-Nesyri (Sevilla) hebben met prestaties op het WK in Qatar, waar Marokko de halve finale haalde, indruk gemaakt.

Behalve Ziyech en Amrabat zijn er nog twee spelers met een verleden in de Eredivisie genomineerd. De Ghanees Mohammed Kudus verdiende met zijn prestaties op het WK en bij Ajax een transfer naar West Ham United en wordt beloond met een nominatie. Ook voormalig PSV’er Ibrahim Sangaré, inmiddels uitkomend voor Nottingham Forest, maakt kans op de prijs.

Afgelopen jaar werd de Senegalees Sadio Mané uitgeroepen tot beste speler van Afrika. Hij prolongeerde die titel en bleef Mohamed Salah (Liverpool) en Edouard Mendy (Chelsea) voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.