Newcastle-coach Howe schept duidelijkheid over wissel Botman

Sven Botman werd dinsdag tijdens de League Cup-wedstrijd tussen Newcastle United en Chelsea al na één helft gewisseld. Dat had niets te maken met nieuw blessureleed, zo maakte manager Eddie Howe van The Magpies na afloop duidelijk in gesprek met Engelse media.

Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Newcastle United

Botman vierde zijn basisrentree na te zijn hersteld van een knieblessure; afgelopen weekeinde viel de verdediger al kort in tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Fulham. 'We hadden al gepland om Botman na 45 minuten naar de kant te halen. Dit was een mooie stap voor hem', aldus Howe na de zure uitschakeling voor zijn ploeg.

Newcastle kreeg namelijk in de blessuretijd de 1-1 van Mykhailo Mudryk om de oren, waarna het misging in de strafschoppenreeks. 'We verdedigden hartstikke goed, maar helaas konden we het niet over de streep trekken', treurde Howe. 'Voorafgaand aan de penaltyserie probeerden we de slotfase te vergeten, maar strafschoppen zijn een loterij.'

Pochettino
Chelsea-manager Mauricio Pochettino, die een succesje wel kon gebruiken na een grillige Premier League-start, toonde zich vooral blij met de veerkracht van zijn ploeg. 'We reageerden erg goed tegen een sterke ploeg als Newcastle. Je zag in de tweede helft dat we maar door bleven gaan. Het was ook mooi om te zien dat de hele selectie na afloop feestvierde, de sfeer in de groep is prima.'