Chelsea ontsnapt en blijft hopen op prijs, Tete schrijft historie met Fulham

Chelsea moest dinsdag tot het gaatje gaat om zich te plaatsen voor de halve finale van de League Cup. Een slippertje van Benoît Badiashile leek The Blues de kop te kosten tegen Newcastle United, maar een laat doelpunt van Mykhailo Mudryk en een penaltyserie boden uitkomst. Kenny Tete schaarde zich met Fulham voor het eerst in de clubhistorie bij de laatste vier van het bekertoernooi.

© Viaplay
Chelsea
Chelsea
ns
1 - 1
Newcastle United

Newcastle United schopte het vorig seizoen tot de finale op Wembley, maar moest zijn meerdere erkennen in Manchester United. De weg naar een nieuwe eindstrijd leidde The Magpies langs Stamford Bridge. Daar wachtte in de kwartfinale een duel met Chelsea. Bij The Blues knokte Badiashile zich de laatste weken terug in de basis, maar de Franse verdediger bewees zijn club dinsdag een slechte dienst.

Na een kwartier leek Badiashile een uitbraak van Callum Wilson onschadelijk te maken. De 22-jarige mandekker kreeg echter ruzie met de bal, die alsnog voor de voeten van Wilson belandde. De aanvaller van Newcastle maakte vervolgens geen fout en legde de bal vervolgens achter doelman Djordje Petrovic (0-1).

Chelsea ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Het inbrengen van Christopher Nkunku, die zijn langverwachte debuut maakte, en Ian Maatsen leek lange tijd geen effect te sorteren. Tot de tweede minuut van de blessuretijd, toen Mudryk toesloeg. Met zijn doelpunt dwong de Oekraïener een niet meer verwachte penaltyserie af.

Vanaf elf meter trok Chelsea aan het langste eind. De thuisploeg maakte geen enkele fout, terwijl Newcastle-spelers Kieran Trippier en Matt Ritchie faalden. Dat betekent dat het avontuur in de League Cup erop zit voor The Magpies. Bij de bezoekers stond Sven Botman voor het eerst sinds zijn blessure in de basis. De Nederlander bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Everton
Everton
ns
1 - 1
Fulham
Fulham

Op Goodison Park maakten Arnaut Danjuma en Kenny Tete uit welke Nederlander zich plaatste voor de halve finale van de League Cup. Fulham deelde de eerste tik uit. Door een eigen doelpunt van Michael Keane moest Everton in de achtervolging. Als invaller speelde Danjuma een belangrijke rol bij de gelijkmaker. Een door de Nederlander opgezette aanval belandde tien minuten voor tijd met enig fortuin op het hoofd van Beto.

Dat betekende dat penalty's moesten uitmaken welke ploeg zich bij de laatste vier mag melden. Dat zou Fulham worden. Namens Everton faalden Amadou Onana en Idrissa Gueye, namens de bezoekers kwam alleen Bobby De Cordova-Reid niet tot scoren. Danjuma en Tete benutten overigens beiden hun penalty, maar het was de rechtsback van Fulham die het laatst lachte. Voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatsten The Cottagers zich voor de halve finale.