Neville schetst de problemen voor Ten Hag: 'Hij kan niet tevreden zijn'

Reacties

Gary Neville heeft het vlak voor de competitiestart van Manchester United al opgenomen voor Erik ten Hag. De oud-verdediger stipt aan dat de verwachtingen niet te hoog mogen zijn nu de transferwensen van de nieuwe manager nog niet in vervulling zijn gegaan.

Neville schetst de problemen voor Ten Hag: 'Hij kan niet tevreden zijn'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

'Manager van Manchester United zijn is sowieso al een zware klus', begon de 47-jarige Engelsman zijn verhaal bij Sky Sports. 'En na hoe het vorig seizoen gegaan is, is het nu nog lastiger om de aansluiting te vinden. De situatie is in de voorbije weken alleen maar lastiger geworden voor Ten Hag. Ze hebben niet de spelers kunnen halen die ze wilden. Tenminste niet zo vroeg als ze wilden. Misschien komen er nog een paar in de komende weken', doelde de analyticus op met name Frenkie de Jong.

Over het mogelijk halen van De Jong zei Neville: 'Manchester United lijkt het slimste jongetje van de klas als het ze nu nog lukt om De Jong te halen voor een bedrag dat ze voor ogen hadden. Maar als het ze niet lukt, staan ze een beetje voor schut, zeker als hij naar Chelsea gaat.'

Volgens het United-boegbeeld is Ten Hag ook allesbehalve geholpen door de voortdurende onrust rond Cristiano Ronaldo. 'En die situatie is nu nog lastiger geworden door de blessure van Martial', ging Neville verder. 'Een manager van United staat altijd onder druk, maar als United-fan plaatst ik nu geen echte druk op Ten Hag. Kijk eens naar Mikel Arteta bij Arsenal, waar hij al honderden miljoenen heeft kunnen uitgeven. Hij is nu drie jaar bij de club en dit is het seizoen waar hij zal moeten gaan leveren. Zo is het nog niet bij Ten Hag. Zeker niet met de problemen waar hij mee te maken heeft gekregen en het feit dat hij nog niet de spelers heeft die hij wilde.'

Neville gelooft niet dat Ten Hag al echt tevreden is met zijn team nu de selectie versterkt is met Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Christian Eriksen. 'Ik weet dat hij heeft gezegd dat hij blij is met zijn selectie, maar dat is onmogelijk. Hij wil nog andere spelers en dat weten we, dus hij kan niet helemaal tevreden zijn met wat hij heeft', aldus de voormalige rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.