Ten Hag neemt het op voor Ronaldo: 'Doe je research'

Reacties

Christian Eriksen en Lisandro Martínez zijn klaar voor hun debuut bij Manchester United, zo heeft Erik ten Hag bevestigd op weg naar de eerste competitiewedstrijd. De manager moet de afwezigheid van Anthony Martial zien op te vangen en doet dat misschien wel door Cristiano Ronaldo te laten starten.

Ten Hag neemt het op voor Ronaldo: 'Doe je research'
© Imago
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Martial speelde in de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis bij Sevilla en groeide in de voorbereidingsperiode onder Ten Hag uit tot een van de surprises bij United. De Nederlandse coach opende de deur weer voor de Fransman, die zijn kans greep als spits. Martial liep deze week op het trainingsveld echter een hamstringblessure op en kan niet spelen tegen Brighton.

Ronaldo is de enige andere spits in de United-selectie, maar Ten Hag zei vorig weekend over de 37-jarige Portugees dat hij als het gaat om ritme vanwege een trainingsachterstand nog niet op het niveau van zijn ploeggenoten zit. Laat hij Ronaldo toch starten tegen Brighton of zoekt Ten Hag naar een creatieve oplossing?

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is lastig in te schatten hoe lang Martial niet beschikbaar is. Hopelijk valt het mee', zei Ten Hag vrijdagmiddag tijdens zijn persmoment, waarna hij gevraagd werd naar het mogelijk opstellen van Ronaldo. 'Met hem hebben we een topspits. Hij maakt deel uit van de selectie, hij zal er zijn', aldus Ten Hag, die niet vertelde of de vedette ook gaat starten.

Natuurlijk werd Ten Hag ook gevraagd naar het eerder vertrekken van Ronaldo tijdens de oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano afgelopen zondag. De spits speelde in de eerste helft mee, werd gewisseld en wachtte het laatste fluitsignaal niet af. Ten Hag veroordeelde dat eerder deze week al in een interview. In de perszaal kwam hij daar nog op terug: 'Er waren veel spelers die eerder vertrokken en jullie focussen je op Ronaldo. Dat klopt niet. Doe je research.'

Ten Hag vertelde dat aanwinsten Lisandro Martínez en Christian Eriksen ondanks het later aansluiten al voldoende ritme hebben opgebouwd om te kunnen debuteren tegen Brighton. De eerder in de transferperiode gehaalde Tyrell Malacia heeft zondagmiddag op Old Trafford mogelijk direct een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.