Neuer op WK-koers met eerste speelminuten sinds september

Reacties

Manuel Neuer heeft maandag een goede stap richting WK-deelname gezet. De doelman van de Duitse nationale ploeg maakte in een besloten oefenwedstrijd zijn eerste speelminuten sinds september.

Neuer op WK-koers met eerste speelminuten sinds september

Duitsland oefende achter gesloten deuren tegen Duitsland Onder-20 en won met 7-1, dankzij doelpunten van Leroy Sané (twee), Julian Brandt, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Nils Petersen en Mario Gómez. Het duel duurde een uur en Neuer stond in de eerste helft, die dus een halfuur duurde, onder de lat. Na de onderbreking keepte Marc-André ter Stegen.

Volgens Die Welt maakte Neuer een goede indruk en speelde hij de wedstrijd zonder problemen. 'Ik lig op schema', zei de goalie tegen het Duitse medium. 'Ik denk dat de coaches en de fitnesstrainers ook tevreden zullen zijn. Ze hebben me in een erg goede conditie gekregen.'

De 32-jarige Neuer speelde op 16 september zijn laatste officiële wedstrijd en miste het restant van het seizoen met Bayern München vanwege een voetblessure. Desondanks nam bondscoach Joachim Löw de 74-voudig international op in zijn voorselectie voor het WK. In de Duitse voorselectie zitten op het moment vier doelmannen; er moet er dus nog eentje afvallen.

Löw maakte afgelopen weekend al duidelijk dat Neuer alleen als nummer één meegaat naar Rusland. De doelman zal alleen in het vliegtuig stappen als hij honderd procent fit is; het is voor Löw geen optie om een niet geheel fitte Neuer als tweede of derde keeper mee te nemen. Aankomende zaterdag speelt Duitsland een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk en twee dagen later moet Löw zijn definitieve WK-selectie inleveren bij de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.