Neuer houdt bijzonder souvenir over aan historisch Lewandowski-duel

Reacties

Robert Lewandowski heeft in het shirt van Bayern München geschiedenis geschreven. Doelman Manuel Neuer en trainer Julian Nagelsmann zijn dankbaar.

Neuer houdt bijzonder souvenir over aan historisch Lewandowski-duel
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Lewandowski vervulde zaterdag andermaal een hoofdrol bij Bayern München, dat dankzij de ongekende productiviteit van de Poolse goalgetter het chagrijn na de valse herstart van de Bundesliga wegspoelde. 1. FC Köln werd het slachtoffer.

Lewandowski zelf kon nog niet helemaal genieten van zijn mijlpaal. 'De cijfers zijn al waanzinnig. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel doelpunten zou maken in de Bundesliga', zei hij over het bereiken van de grens van driehonderd Bundesliga-treffers. 'Ik kan mogelijk over een tijdje eraan denken en gewoon trots zijn.'

Nagelsmann keek verder dan de treffers. 'Naast zijn goals heeft hij tegen Köln veel werk verzet en stond hij vaak op een zeer goede positie. Het is zijn kwaliteit dat hij de aanval zelf inleidt, de zestien insprint en dan op de voorzet wacht', aldus de coach.

De goals zijn een statement op weg naar de FIFA-verkiezing. Maandag zal duidelijk worden of Lewandowski Speler van het jaar 2021 wordt. 'Ik zou blij zijn als hij wint. Hij verdient het ook', aldus Nagelsmann

Niet alleen de trainer prijst zich gelukkig met Lewandowski. 'We zijn blij en dankbaar dat hij bij ons speelt', zei doelman Neuer na de 4-0 zege op 1. FC Köln. 'Hij is een machine in het strafschopgebied. Dat hebben we vandaag weer gezien.'

Neuer trok zelf ook de aandacht met een opvallende ruil. De doelman wisselde zijn shirt met de pet van Köln-trainer Steffen Baumgart. 'Hij vroeg mijn shirt. Ik had eerder niet het genoegen zijn shirtje te bemachtigen, toen hij bij Hansa Rostock speelde', zei de international, die bijzonder in zijn nopjes was met zijn aanwinst. 'Zijn pet is legendarisch.' Net als de cijfers van Lewandowski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.