Neres en andere Braziliaanse spelers ontvluchten Oekraïne en zijn in veiligheid

Reacties

David Neres en een aantal andere Brazilianen in dienst van Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev hebben toch een manier gevonden om Kiev te ontvluchten vanwege de oorlog met Rusland. De Braziliaanse spelers zijn inmiddels met hun gezinnen op weg naar Roemenië.

Neres en andere Braziliaanse spelers ontvluchten Oekraïne en zijn in veiligheid
© Pro Shots

De Brazilianen deden vrijdag en ook vandaag nog een emotionele oproep via een video op Instagram. De spelers verbleven tot voor kort met hun gezinsleden in een hotel in Kiev en werden vervolgens naar een bunker in de hoofdstad van Oekraïne overgebracht.

Vanuit daar lieten drie spelers aan Braziliaanse media eerder vandaag nog weten dat de Braziliaanse autoriteiten niets voor hen konden betekenen. Uiteindelijk werd vanuit hun vaderland alsnog de optie voorgelegd om in een konvooi naar een treinstation in Kiev te rijden en per trein naar Roemenië af te reizen.

In eerste instantie zou er twijfel zijn geweest bij de Brazilianen over die optie, omdat de rit in hun eigen auto's niet zonder gevaar was. Maar het gezelschap vertrok alsnog naar het station waar een trein gereed stond. Op social media doken vervolgens beelden op van de Brazilianen terwijl ze veilig in de trein zitten. In de Roemeense hoofdstad Boekarest zullen ze in het vliegtuig stappen naar Brazilië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.