Neres eerste grote aankoop voor Schmidt bij Benfica

Reacties

David Neres heeft zijn overstap naar Benfica afgerond. De voormalig Ajacied heeft een vijfjarig contract getekend bij de Portugese topclub, die de transfer maandag wereldkundig maakte. Over de transfersom worden geen uitspraken gedaan.

Neres eerste grote aankoop voor Schmidt bij Benfica
© Pro Shots

Het was al langer duidelijk dat Neres zijn loopbaan een half jaar na zijn vertrek naar Shakhtar Donetsk zou vervolgen bij Benfica. Vlak na zijn overstap naar Oekraïne begon Rusland met zijn invasie. Sindsdien is de oorlog nog altijd gaande en speelde de 25-jarige aanvaller nog geen wedstrijd voor zijn nieuwe club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een transfer naar Benfica biedt nu uitkomst. Shakhtar had nog een schuld openstaan bij de Portugezen na de komst van Pedrinho, die vorig jaar voor achttien miljoen euro de overstap maakte naar de kampioen Oekraïne. In januari ontving Ajax nog twaalf miljoen euro voor Neres, die in Portugal een contract tekende tot medio 2027.

Bij Benfica gaat Neres samenwerken met voormalig PSV-trainer Roger Schmidt. Voor de Duitse coach is hij de eerste grote versterking. Eerder kwam ook Alexander Bah (Slavia Praag), Petar Musa (Boavista) en Mihailo Ristic (Montpellier) naar Lissabon. Darwin Núñez is verkocht aan Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.