'Benfica en Neres akkoord: Schmidt heeft gewilde aanvaller binnen'

Reacties

Roger Schmidt is dichtbij de komst van David Neres. De voormalig coach van PSV wil de Braziliaan dolgraag toevoegen aan de selectie van zijn nieuwe club Benfica. Volgens Portugese media staat enkel de medische keuring de komst van de oud-Ajacied nog in de weg.

'Benfica en Neres akkoord: Schmidt heeft gewilde aanvaller binnen'

Donderdag zal er in Brazilië een laatste onderhoud tussen de entourage van Neres en Benfica plaatsvinden, meldt UOL Sport. Daar zal de buitenspeler ook medisch gecheckt worden. Mochten daar geen calamiteiten gevonden worden, dan lijkt Neres voor minimaal vijf seizoenen een contract in Lissabon te gaan tekenen.

Via een ingewikkelde financiële constructie wordt Neres naar Benfica gehaald. Omdat huidige werkgever Shakthar Donetsk nog een schuld heeft open staan bij de Portugezen. Die wordt vereffend via een transfersom van vijftien miljoen euro.

Afgelopen winter werd Neres door Ajax nog voor zo'n twaalf miljoen euro verkocht aan de Oekraïners. Na de oorlog met Rusland werd de competitie echter stilgelegd en vertrok de aanvaller halsoverkop naar zijn geboorteland. Nu keert hij terug in Europa, waar hij voor Ajax al vijf jaar actief was. In die vijf jaar haalde hij met Ajax de halve finale van de Champions League, werd hij drie keer kampioen en won hij twee keer de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.