Neres blikt terug op vlucht uit Oekraïne en bedankt UEFA-voorzitter

Reacties

David Neres kijkt terug op een aantal zeer spannende en surrealistische dagen. Door de invasie van Rusland in Oekraïne moest de Braziliaanse aanvaller van Shakhtar Donetsk halsoverkop het land ontvluchten. Na een paar dagen in onzekerheid te hebben gezeten, keerde Neres terug naar zijn thuisland.

Neres blikt terug op vlucht uit Oekraïne en bedankt UEFA-voorzitter
© Pro Shots

'De afgelopen dagen hebben we veel spannende momenten meegemaakt in Oekraïne. Momenten die we niet willen meemaken en waarvan we hadden gedacht dat we ze nooit mee zouden maken', schrijft Neres op Instagram.

Neres deed samen met enkele Braziliaanse ploeggenoten van Shakhtar en hun partners een oproep aan de Braziliaanse overheid om te helpen. Ze zaten toen vast in een hotel in Kiev. 'Na tweeënhalve dag van grote wanhoop zijn we erin geslaagd om naar huis terug te keren. Mede dankzij UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, die ervoor heeft gezorgd dat we veilig de stad Chernivtsi konden bereiken.'

Neres bedankte ook ploeggenoot Júnior Moraes, die in het hotel het woord voerde, en de Oekraïense voetbalbond, die de spelers en hun partners de veiligst mogelijke weg bood na het verlaten van het hotel in Kiev. 'Godzijdank zijn we nu veilig bij onze familie. Als alles voorbij is, zullen we onze situatie oplossen. Nu is dat van geen enkel belang, gezien de oorlog die gaande is en die wij hebben meegemaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.