Negen Brazilianen al zeker van WK-deelname

Reacties

Luiz Felipe Scolari heeft donderdagavond tijdens een toespraak op de Universiteit van São Paulo al een tipje van de sluier opgelicht over zijn WK-selectie. Gezien de uitspraken van de Braziliaanse bondscoach zijn al negen spelers zeker van deelname aan de mondiale eindronde in eigen land.

Negen Brazilianen al zeker van WK-deelname

Scolari memoreerde tijdens zijn speech aan het WK 2002, toen hij op weg naar de laatste en vijfde wereldtitel van Brazilië met vijf vertrouwelingen werkte. Felipão, zoals de bondscoach in eigen land liefkozend wordt genoemd, zadelde de toenmalige aanvoerder Cafú, Roberto Carlos, Rivaldo, Ronaldo en Roque Júnior destijds op met meer verantwoordelijkheid.

Ook nu is Scolari weer van plan met een groep aanvoerders te werken. 'David Luiz hoort daar in ieder geval bij… Dan zal wel hij wel worden opgeroepen, niet? Mijn andere aanvoerders zijn Thiago Silva (de vaste captain, red.), Júlio César en Fred. Zij waren verbaal het sterkst aanwezig tijdens de wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld', verklapte Scolari twee weken voor de dag (7 mei) dat hij zijn definitieve selectie bekend zal maken.

Maar daarmee was Scolari nog niet klaar. Even daarvoor verklapte hij al dat hij tijdens zijn trip door Europa zijn vertrouwen had uitgesproken in de vijf internationals die in Londen spelen. 'Ik heb hen gezegd dat ze zeker zijn van een plaats in mijn selectie.' En dus kunnen behalve David Luiz ook de Chelsea-spelers Oscar, Ramires en Willian hun koffers alvast pakken. Tottenham Hotspur-middenvelder Paulinho maakt het vijftal compleet.

Het elftal dat Spanje versloeg in de finale van de Confederations Cup. Staand (vanaf links): Paulinho, David Luiz, Júlio César, Fred, Thiago Silva. Gehurkt: Neymar, Dani Alves, Oscar, Marcelo, Hulk en Luiz Gustavo.
Het elftal dat Spanje versloeg in de finale van de Confederations Cup. Staand (vanaf links): Paulinho, David Luiz, Júlio César, Fred, Thiago Silva. Gehurkt: Neymar, Dani Alves, Oscar, Marcelo, Hulk en Luiz Gustavo.

Zeker in het geval van Ramires en Willian mag dat enigszins verrassend heten. Afgelopen zomer zaten de controleur en de aanvallende middenvelder niet bij de 23 spelers die de eindzege op het toernooi om de Confederations Cup van dichtbij meemaakten. Ramires werd daarna al vrij snel weer een vast gezicht van de Selecão, maar Willian kwam pas in november bij de groep.

Neymar
Uiteraard zal ook Neymar over twee weken bij de definitieve WK-selectie zitten. De 22-jarige aanvaller weet de hoop van de hele natie op zijn schouders, maar maakt met Barcelona een ongelukkig seizoen door en is bovendien nog enkele weken uit de roulatie met een voetblessure. Scolari maakt zich echter geen zorgen over zijn sterspeler.

'Met Neymar is weinig aan de hand, het team waarin hij speelt draait momenteel alleen niet. En Neymar is nu eenmaal onderdeel van die ploeg. Bij de Selecão zullen we hem desondanks net zo belangrijk maken als we hiervoor deden. Ook al spelen wij op een andere manier, hij heeft nooit moeite om zich aan te passen. Ik maak me geen enkele zorgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.