Nedved terug voor play-offs tegen Noren

Het gaat dan toch gebeuren: Pavel Nedved keert terug in de Tsjechische nationale ploeg. Bondscoach Karel Brückner nam de middenvelder op in de 23-koppige spelersgroep voor de beslissingsduels met Noorwegen op 12 en 16 november.

Nedved terug voor play-offs tegen Noren

Nedved maakte na afloop van het teleurstellend geëindigde EK van 2004 bekend dat hij geen trek meer had om voor Tsjechië in actie te komen. Hij was de negatieve benadering door de pers meer dan zat en wilde zich ook meer gaan richten op zijn loopbaan bij Juventus.

Maar nu de Tsjechen alle moeite hebben om zich te kwalificeren voor de eindronde van het WK, is Nedved dan toch bereid te hulp te schieten. Eens te meer omdat hij zelfs nog nooit op een WK voetbalde. De 33-jarige middenvelder speelde 83 interlands en scoorde zeventien keer.

'De ploeg was sterk zonder hem, maar we zijn nog sterker met hem. We hebben dan meer opties op het middenveld', verklaarde bondscoach Brückner.

Naast Nedved riep Brückner ook de Ajacieden Tomás Galásek en Zdenek Grygera op. Milan Baros, die de laatste weken kampte met een blessure, is ook geselecteerd. Marek Jankulovski keert terug na afwezigheid door een enkelblessure. Jaroslav Plasil mag voor het eerst sinds juni weer opdraven. Doel: Blazek (Sparta Praag, 10), Cech (Chelsea, 36), Kinsky (Saturn, 5)
Verdediging: Grygera (Ajax, 36), Jankulovski (AC Milan, 42), Mares (FC Zenith, 8) Rozehnal (Paris Saint-Germain, 16), Ujfalusi (Fiorentina, 43), Kovac (Spartak Moskou, 4), Jiranek (Spartak Moskou, 20)
Middenveld: Galásek (Ajax, 48), Jarosik, (Birmingham, 22) Poborsky (Dynamo Ceské Budějovice, 109), Plasil (AS Monaco, 9), Jarolim (HSV, 1), Polák (1. FC Nürnberg, 12), Rosicky (Borussia Dortmund, 50), Smicer (Girondins Bordeaux, 79), Nedved (Juventus, 83)
Aanval: Baros (Aston Villa, 43), Heinz (Galatasaray, 24), Jun (Trabzonspor, 9), Stajner (Hannover 96, 16)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen