Nedved biedt geplaagde Brückner hulp aan

Steeds weer sprak hij alle verhalen over een aanstaande rentree tegen. Maar nu de nood van Tsjechië hoog is, is Pavel Nedved van gedachten veranderd.

Nedved biedt geplaagde Brückner hulp aan

Na het EK in Portugal zette Nedved een punt achter zijn interlandcarrière. De aanvallende middenvelder wilde zich concentreren op zijn club Juventus, dat het slachtoffer was van de blessures die hij opliep in wedstrijden met Tsjechië.

'De nationale ploeg heeft flink te lijden onder de vele blesssures. Ik kreeg het idee dat ik misschien wel van dienst kan zijn', zei Nedved voor de Tsjechische televisie. 'Ik hou er niet van om iemand langs de weg te laten staan. Misschien kunnen we een oplossing vinden met bondscoach Karel Brückner.'

De vraag is of Brückner de handreiking aanvaardt. Via kranten had Nedved gelezen dat de bondscoach geen zin had om gestopte spelers op andere gedachten te brengen. 'Toen zag ik geen aanleiding om op mijn besluit terug te komen', aldus de Juve-middenvelder.

Tsjechië heeft in de aanloop naar het cruciale duel met Nederland te kampen met het nodige blessureleed. De geblesseerden Jan Koller, Marek Jankulovski en Vratislav Lokvenc ontbreken in de selectie, terwijl Vladimir Smicer op het laatste moment is afgehaakt. Bovendien is onzeker of spits Milan Baros het duel in Praag haalt.

Bekijk hier al onze video's