Pavel Nedved bedankt voor Tsjechische ploeg

EXCLUSIEF - Pavel Nedved heeft genoeg van de kritische benadering door de Tsjechische pers. En dus zet de middenvelder van Juventus, vooralsnog tot nader order, een punt achter voetballen voor zijn land. 'Ik keer pas terug als die kritiek een keer ophoudt', aldus Nedved tegenover VI.nl.

Het wordt Pavel Nedved, die geldt als één van 's werelds beste spelers, in zijn vaderland kwalijk genomen dat hij wél uitkomt voor zijn club Juventus, maar dat hij bijvoorbeeld de interland tussen Tsjechië en Nederland aan zich voorbij liet gaan. 'Terwijl ik gewoon half geblesseerd mijn wedstrijden voor Juve speelde', aldus Nedved.

Pavel Nedved, die in de halve finale van het afgelopen EK zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie, viel in de Champions League-ontmoeting met Ajax opnieuw uit met een blessure. Daarvan is hij momenteel herstellende, maar als hij straks weer fit is, hoeft de nationale ploeg van Tsjechië niet op zijn diensten te rekenen.

'Zolang de benadering van de Tsjechische pers niet wijzigt, zien ze me niet terug', aldus Nedved. 'Ik ben het gezeik zat.'

Bekijk hier al onze video's