Nederlands talent volgt voorbeeld Haaland niet: misser voor open doel

Erling Braut Haaland is bij de start van de voorbereiding meteen weer uit de startblokken geschoten. De Noorse spits van Borussia Dortmund scoorde woensdagavond twee keer in het oefenduel met SCR Altach, de Oostenrijkse club van Alex Pastoor (6-0). Het Nederlandse talent Immanuel Pherai vestigde de aandacht op zich met een enorme misser, maar speelde verder een verdienstelijke partij.

De negentienjarige Pherai begon in de basis in de eerste wedstrijd van Dortmund richting het nieuwe seizoen en liet zich zeker niet onbetuigd in de 45 minuten die hij meedeed. De aanvallende middenvelder zette doelman Martin Kobras in de eerste helft twee keer zelf aan het werk en bracht ook Jadon Sancho in stelling. Vlak voor rust had de Nederlandse jeugdinternational zichzelf kunnen belonen, maar hij miste jammerlijk voor open doel toen hij de bal voor het inschieten had.

Pherai liet het er niet bij zitten en bereidde vlak voor rust de 3-0 voor van Haaland. De Noorse goalgetter scoorde tijdens zijn eerste half jaar voor Dortmund zestien keer in achttien officiële duels en pakte de draad na zijn zomervakantie meteen weer op door twee keer te scoren in het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. Na 36 minuten had de twintigjarige aanvaller zijn rekening al geopend uit een strafschop. Bij de 1-0 van Giovanni Reyna was de assist bovendien ook al van hem.

Pherai kon het voorbeeld van de zo makkelijk scorende Haaland dus niet volgen en keerde na rust net als al zijn ploeggenoten niet terug op het veld. Met elf nieuwe namen voerde Dortmund, waar de tieneraankoop Jude Bellingham overigens debuteerde, de score nog verder op. Thorgan Hazard maakte er vanaf de stip 4-0, Emre Can zorgde voor de 5-0 en Julian Brandt maakte de zesde tegen het Altach van Pastoor, dat afgelopen seizoen achtste werd in de Oostenrijkse competitie.