Nederlands elftal zamelt op mooie manier geld in voor Oekraïne

Reacties

De KNVB gaat de shirts die de spelers van het Nederlands elftal dragen in de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland veilen. De opbrengst hiervan gaat naar UNICEF Nederland, dat de donatie zal gebruiken om in en rond Oekraïne onmiddellijke hulp aan gezinnen en kinderen in nood te bieden.

Nederlands elftal zamelt op mooie manier geld in voor Oekraïne
© Pro Shots

Op de shirts waarin Oranje deze week zal gaan spelen prijken niet alleen de vlaggetjes van Nederland en de tegenstander, maar ook de blauw-gele vlag van Oekraïne en de tekst 'Together for Ukraine'.

Op de Oranje-shirts kan geboden worden via MatchWornShirt.com. De eerste veiling start zaterdag 26 maart om 20.45 uur, wanneer wordt afgetrapt tegen Denemarken. Deze eindigt maandag 28 maart om 21.00 uur. De aftrap van de tweede veiling valt samen met het eerste fluitsignaal van het duel met Duitsland; dinsdag 29 maart 20.45 uur. Zaterdag 2 april om 15.00 uur sluit de veiling.

Naast het veilen van de shirts, wordt de komende dagen via diverse uitingen in de Johan Cruijff ArenA aandacht voor de oorlog in Oekraïne gevraagd. Zo dragen de spelers van Nederland en Denemarken zaterdag tijdens de line-up speciale shirts, waarin solidariteit met Oekraïne wordt getoond, terwijl de captains de inmiddels bekende blauw-gele aanvoerdersband zullen dragen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.