Nederlands duo strijdt opnieuw om Duitse prijs

Reacties

Xavi Simons en Ian Maatsen maken kans op een onderscheiding voor hun Bundesliga-optredens in maart. De Nederlanders zijn opnieuw genomineerd voor de Rookie Award voor het grootste talent van de competitie.

Nederlands duo strijdt opnieuw om Duitse prijs
© Pro Shots

Simons (20) en Maatsen (21) krijgen concurrentie van Maximilian Beier (20), die samen met Wout Weghorst speelt in de aanval van 1899 Hoffenheim. Beier won de prijs al voor zijn prestaties in februari en was afgelopen maand één keer trefzeker. Net als RB Leipzig-smaakmaker Simons, die in dezelfde wedstrijd, tegen 1. FC Köln, ook een assist leverde. Maatsen begon in maart alle competitiewedstrijden in de basis bij Borussia Dortmund, dat telkens won (ook uit bij Bayern München, met 0-2).

Beide Nederlanders wonnen de prijs eerder dit seizoen al eens. Voormalig PSV'er Simons, door Leipzig gehuurd van Paris Saint-Germain, maakt al de hele jaargang indruk. In december werd hij Rookie van de maand, in september en januari maakte hij het mooiste doelpunt. Die laatste maand werd hij wel verslagen door Maatsen in de strijd om de prijs waar ze nu weer om vechten. De linksback was in de winterstop op huurbasis overgekomen van Chelsea.

Xavi Simons verdient de aandacht: 'Hij is vierbenig'
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.