Nederlands Dortmund-talent Pherai kan enorme misser nu echt vergeten

Reacties

Immanuel Pherai heeft zijn eerste goal in het eerste elftal van Borussia Dortmund gemaakt. Het Nederlandse talent liet de enorme misser van vier dagen geleden tegen het Oostenrijkse SCR Altach achter zich en verzorgde zondagmiddag de 1-4 ruststand in het oefenduel met Austria Wien.

Nederlands Dortmund-talent Pherai kan enorme misser nu echt vergeten
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
11 - 2
Austria Wien
Austria Wien

De negentienjarige Pherai stapte drie jaar geleden over uit de jeugdopleiding van AZ naar Dortmund en zat in de eindfase van het afgelopen seizoen al een paar keer op de bank bij het eerste elftal. Tot een invalbeurt, en daarmee een debuut in de Bundesliga, kwam het nog niet. Pherai hoopt in het aankomende seizoen de kans te krijgen om zich op het hoogste niveau te laten zien.

In de voorbereiding krijgt Pherai het vertrouwen van Lucien Favre. De Nederlander had woensdag al een basisplaats tegen het Altach van Alex Pastoor, maar kreeg toen onbedoeld de lachers op zijn hand met een onbegrijpelijke misser. Voor een leeg doel schoof Pherai de bal naast. Veel maakte het overigens niet uit, want Dortmund won de oefenwedstrijd met ruime cijfers: 0-6.

Zondag kwam BVB opnieuw in actie in Oostenrijk en Pherai mocht weer in de basis starten. Ook nu kreeg hij de bal op een presenteerblaadje en deze keer faalde de Nederlander niet: na goed voorbereidend werk van Axel Witsel schoot Pherai bij de tweede paal de 1-4 binnen tegen Austria Wien. Zo is zijn eerste goal in het Dortmundse vlaggenschip met enige vertraging alsnog een feit.

Voor de tweede helft kwam er een volledig nieuw team binnen de lijnen en maakte dus ook Pherai plaats. De drie andere goals van Dortmund in het eerste bedrijf werden overigens gemaakt door Giovanni Reyna (2) en Raphaël Guerreiro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.