Nederlanders op schot: Antwerp beleeft geslaagde generale voor bekerfinale

Antwerp FC en KV Mechelen staan eind volgende maand tegenover elkaar in de Belgische bekerfinale. Met ieder twee doelpunten zorgden Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk er zondag voor dat The Great Old de generale repetitie glansrijk won (5-0).

Antwerp
Antwerp
5 - 0
Mechelen
Mechelen

Antwerp moest donderdag tot het gaatje gaan om ten koste van Union Sint-Gillis de bekerfinale te bereiken, maar daar was drie dagen later op De Bosuil niets van te merken. De ploeg van trainer Mark van Bommel walste nog voor rust over Mechelen heen. Met name Ekkelenkamp had het op zijn heupen. De 22-jarige middenvelder nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en bereidde de derde van Kerk voor.

Met Vincent Janssen (Antwerp), Alessio Da Cruz en Lucas Bijker (beiden Mechelen) stonden er nog drie Nederlanders in de basis. Calvin Stengs ontbrak vanwege een blessure. Voor Da Cruz en Bijker was de ontmoeting in Antwerpen er een om gauw te vergeten. Antwerp hield na rust eenvoudig stand en bouwde de score uit via opnieuw Kerk (assist Janssen) en Michel-Ange Balikwisha. Bij het doelpunt van de invaller was Kerk de aangever (5-0).

Antwerp klimt
Door de overwinning klimt Antwerp naar de tweede plaats. De achterstand op koploper RC Genk bedraagt tien punten, de voorsprong op Union Sint-Gillis een puntje. De nummer drie van de Pro League komt deze zondag nog in actie en klimt bij een overwinning over Antwerp heen. Mechelen krijgt 30 april kans op revanche. Dan vormt het Koning Boudewijnstadion het theater voor de bekerfinale.