Nederlanders laten Stam juichen, glansrol Van Veen

In de eerste ronde van de strijd om de EFL Cup, voorheen de League Cup, was er Nederlands succes voor het Reading van manager Jaap Stam. Kevin van Veen kan niet meer kapot op Glanford Park.

Reading - Plymouth Argyle 2-0
Afgelopen zaterdag startte Reading het seizoen in het Championship met een 1-0 thuisoverwinning op Preston North End en drie dagen later kon er opnieuw gejuicht worden in het Madejski Stadium. Twee Nederlanders maakten het verschil tegen Plymouth Argyle. De transfervrij van SC Heerenveen overgenomen Joey van den Berg opende in de zestiende minuut de score namens The Royals.

Twaalf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Roy Beerens, die overkwam van Hertha BSC. Die achterstand kwam Plymouth Argyle, dat uitkomt in de League Two, niet meer te boven. Stam plaatste zich daardoor met Reading voor de tweede ronde van het toernooi om de EFL Cup, waarvoor woensdag de loting plaatsvindt.

Scunthorpe United - Notts County 2-0 (n.v.)
Vorig seizoen maakte Van Veen op huurbasis bij SC Cambuur weinig indruk, maar bij Scunthorpe United kan hij voorlopig even niet meer stuk. Het thuisduel met Notts County bleef 99 minuten verstoken van doelpunten, maar in de 100ste minuut zorgde de spits voor de verlossende 1-0. Vijf minuten later besliste Van Veen de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer van de avond.

Wolverhampton Wanderers - Crawley Town 2-1
Enzio Boldewijn liet zich zien bij Crawley Town uit League Two . De van Almere City FC afkomstige aanvaller was na een klein kwartier trefzeker op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Boldewijn zorgde voor 1-1, maar na rust zorgde Conor Coady voor de 2-1 eindstand op Molineux.

Brighton & Hove Albion - Colchester United 4-0
Brighton & Hove Albion had lang veel moeite met Colchester United, maar toen de ban eenmaal gebroken was ging het snel. Elvis Manu nam in de 74ste minuut, tien minuten na de openingstreffer, het derde doelpunt voor zijn rekening. Het werd uiteindelijk zelfs nog 4-0.