Nederlands Reading zegeviert direct, schrik om De Vries

Reacties

Reading-manager Jaap Stam is zijn Engelse avontuur begonnen met een zege. Bij Nottingham Forest was er vreugde om een doelpunt van Thomas Lam, maar waren er zorgen om een blessure van Dorus de Vries.

Nederlands Reading zegeviert direct, schrik om De Vries

Reading - Preston North End 1-0
John Swift heeft Jaap Stam een succesvolle start bezorgd als Reading-manager. Een doelpunt van de Engelse middenvelder bleek voldoende om Preston aan de kant te zetten.

Stam, die een basisplek had ingeruimd voor zijn landgenoten Joey van den Berg en Roy Beerens, wordt geassisteerd door Andries Ulderink en Said Bakkati. Brian Tevreden is technisch directeur bij The Royals.

Nottingham Forest - Burton Albion 4-3
De 4-3 overwinning van Nottingham Forest op Burton Albion is overschaduwd door het vroege uitvallen van Dorus de Vries. De Nederlandse doelman moest zich al in de twintigste minuut laten wisselen na een ongelukkig botsing. Desondanks pakte Forest de zege, mede dankzij een doelpunt van debutant Lam (ex-PEC Zwolle). Lars Veldwijk bleef het hele duel op de bank.

Bristol City - Wigan Athletic 2-1
Met een assist is Yanic Wildschut belangrijk geweest voor Wigan Athletic. In het uitduel met Bristol City leverde hij de beslissende pass af bij de openingstreffer van Alex Gilbey. Toch ging het nog mis voor Wigan, waar behalve Wildschut ook EK-held Will Grigg een basisplek had. Chelsea-huurling Tammy Abraham keerde met een droomdebuut het duel om. Hij zette Bristol naast Wigan. De winnende treffer werd vlak voor tijd gemaakt door Bobby Reid.

Overige uitslagen:
Birmingham City - Cardiff City 0-0
Blackburn Rovers - Norwich City 1-4
Derby County - Brighton & Hove Albion 0-0
Huddersfield Town - Brentford 2-1
Ipswich Town - Barnsley 4-2
Rotherham United - Wolverhampton Wanderers 2-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.