Janmaat en Anita verliezen bij ouverture Championship

Newcastle United heeft zich tijdens de opening van het seizoen in het Championship nog niet opgeworpen als een gedoodverfde promotiekandidaat. Met Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis gingen The Magpies vrijdag onderuit bij Fulham: 1-0.

Een doelpunt van Matt Smith zorgde voor de beslissing op Craven Cottage. De aanvaller kopte op slag van rust steenhard raak uit een corner. De formatie van manager Rafa Benítez had wel meer balbezit, maar slaagde er nauwelijks in riante mogelijkheden te creëren. Wel claimden de bezoekers meer dan eens een strafschop wegens vermeend hands. Zowel Janmaat als Anita maakte de negentig minuten vol bij de Premier League-degradant, die het moest stellen zonder Siem de Jong en Tim Krul. Zij verblijven nog in de ziekenboeg.

Het Reading van de nieuwe manager Jaap Stam treedt zaterdag voor eigen publiek aan tegen Preston North End.