Nederlander Djokovic schittert met omhaal in Champions League

Reacties

Damjan Djokovic heeft woensdag de aandacht op zich gevestigd met een prachtig doelpunt in de voorronde van de Champions League. De middenvelder van CFR Cluj vertrouwde op zijn intuïtie bij de omhaal tegen Malmö FF, dat wel aan het langste eind trok.

Nederlander Djokovic schittert met omhaal in Champions League

Djokovic, die in de jeugd van ADO Den Haag, Excelsior en Sparta Rotterdam speelde, kreeg de bal na een lange vrije trap en terugkoppen van een ploeggenoot. Vervolgens bekroonde hij het samenspel door de bal met een omhaal prachtig via binnenkant paal binnen te werken (zie video onder). 'Het was niet eens zo afgesproken. Je weet van tevoren natuurlijk niet hoe die bal aankomt', aldus de Kroatische Nederlander tegenover VI.

Het was om meerdere redenen een bijzondere treffer voor Djokovic, die ook in Slowakije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Kroatië speelde. In 2013 stal hij ook de show bij Cluj door vanaf vijftig meter raak te schieten. 'Ik weet niet of dit de mooiste goal uit mijn carrière was, maar het was zeker de meest acrobatische goal. Het was ook nog eens mijn eerste doelpunt in de Champions League.'

Ondanks zijn wondergoal blijft er een zure nasmaak hangen. Na zijn openingstreffer kwam Malmö terug tot 1-1, wat ook de eindstand was. Daardoor moeten Djokovic en zijn ploeggenoten verder in de voorronde Europa League. 'We hebben veel kansen laten liggen in de heenwedstrijd en uiteindelijk 0-1 verloren. Ik heb niet echt met mijn ploeggenoten over de goal gesproken, er overheerste toch een ander gevoel. De uitschakeling is gewoon een pijnlijk moment, we hebben er hard voor gewerkt. Maar mijn doelpunt blijft natuurlijk staan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.