Nederland kan extra CL-ticket donderdag al binnen hebben

Reacties

Het extra Champions League-ticket in 2024 kan Nederland al bijna niet meer ontgaan. Komende donderdag kan de extra plek al binnen zijn, maar dan moet Sporting CP uitgeschakeld worden door Arsenal.

Nederland kan extra CL-ticket donderdag al binnen hebben
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Door de eliminatie van FC Porto van dinsdagavond, is Nederland weer een stapje dichter bij een extra Champions League-plek. De nummer twee van de Portugese competitie verloor over twee wedstrijden met 1-0 van Internazionale. Daarmee heeft Portugal nog twee ijzers in het vuur: Benfica in de Champions League en Sporting CP in de Europa League.

Mocht Sporting komende donderdag worden uitgeschakeld door Arsenal (heenwedstrijd 2-2), dan kan Portugal Nederland niet meer achterhalen op de coëfficiëntenranglijst, zelfs niet als Benfica de Champions League wint. Daarvoor zijn ook de prestaties van Feyenoord en AZ dus niet van belang.

In dit PRO-stuk lees je alles over de huidige coëfficiënten-situatie van Nederland:

Bij uitschakeling van Sporting krijgt Nederland een extra CL-ticket. Dat houdt niet alleen in dat de nummer twee van de Eredivisie verzekerd is van Champions League-voetbal, maar de nummer drie mag ook nog eens de voorronde in van het miljardenbal. Zo zouden we in theorie drie Nederlandse ploegen kunnen hebben in het seizoen 2024/25 in de hoogste Europese competitie. Dat gebeurde in 2002 voor het laatst.

UEFA-coëfficiëntenranglijst:
1. Engeland - 105,570
2. Spanje - 90,141
3. Duitsland - 81,356
4. Italië - 75,783
5. Frankrijk - 60,664
6. Nederland - 57,900
7. Portugal - 55,549
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.