Nederland B speelt voor rust al met Jong Duitsland

Jong Duitsland is in eigen huis met ruime cijfers verslagen door Nederland B. Al bij rust was de 0-4 eindstand bereikt, in de tweede helft nam de ploeg gas terug en speelde de wedstrijd uit.

De thuisploeg werd in de eerste 45 minuten bij vlagen weggespeeld. De ploeg van de trainers Johan Neeskens en Dennis Bergkamp was veel sterker dan Jong Duitsland en drukte dat ook in de score uit. Aan de hand van uitblinker Urby Emanuelson scoorde Nederland B voor rust liefst vier keer.

Bij de eerste treffer vond Emanuelson op de rechterflank Nordin Amrabat, die zijn voorzet ingegleden zag worden door Eljero Elia. Kort daarna verdubbelde Ricky van Wolfswinkel de voorsprong na goed voorbereidend werk van opnieuw Emanuelson. De Vitesse-spits rondde heel mooi af.

Nederland B ging door en bij de derde treffer verzorgden de doelpuntenmakers Elia en Van Wolfswinkel het voorbereidende werk, Amrabat schoot de bal via een tegenstander achter Schalke 04-doelman Manuel Neuer. Kort voor rust tekende Elia koppend voor de vierde treffer en opnieuw werd hij bediend door Amrabat.

Na rust speelde Nederland B een tempo lager, maar in de problemen kwam de ploeg van Neeskens en Bergkamp niet. Jong Duitsland, dat zich in tegenstelling tot Nederland wel plaatste voor het EK Onder-21, probeerde nog wel de eer te redden, maar Nederland B kwam nauwelijks in gevaar. Invaller Roy Beerens en Van Wolfswinkel waren zelfs dichtbij de vijfde Nederlandse treffer.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}