NEC'er Mattsson spuugt op veld: 'Hij heeft er niets over gezegd'

Magnus Mattsson baarde zondagmiddag opzien voorafgaand aan de wedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles. De Deense spelmaker voelde zich niet lekker en spuugde op het veld. Trainer Rogier Meijer kreeg dat na de wedstrijd pas te horen.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Go Ahead Eagles

'Hij heeft er niets over gezegd', vertelde Meijer in de catacomben. 'Net hoorde ik pas van hem dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Nou, dat beeld komt wel overeen met wat ik heb gezien, haha. Dat is karakter, zullen we maar zeggen. Stel je voor als hij helemaal fit was geweest. Vandaag speelde hij al hartstikke goed.'

NEC was vooral in de eerste helft beter dan Go Ahead, maar kreeg na rust het deksel op de neus via Sylla Sow. Na een korte staking maakte Mathias Ross gelijk, wat zorgde voor gemengde gevoelens bij Meijer. 'Aan de ene kant mogen we blij zijn dat we nog gelijk maken. Aan de andere kant heb ik een beetje een zuur gevoel, omdat we een heel behoorlijke wedstrijd speelden. Door wat pechmomenten kwamen we niet op 1-0. We gaven weinig weg, maar kregen toch een goal tegen. Daar komt dat gevoel vandaan.'

Penalty
In de eerste helft speelde NEC enkele goede kansen bij elkaar. De goal viel echter niet. 'We voetbalden heel goed, zoals we hadden afgesproken. We hadden een paar goede aanvallen, alleen scoorden we niet. Een goal werd afgekeurd en we hadden een penalty moeten hebben. Ogawa werd met twee handen geduwd. Ik heb in de rust even geluisterd wat Gertjan Verbeek ervan vond op ESPN. Hij zei ook: honderd procent penalty. Zo kijk ik er ook naar.'

Volgens Meijer vond scheidsrechter Robin Hensgens dat er niets aan de hand was. VAR Serdar Gözübüyük ging daarin mee. 'We speelden na dat moment lang door en ondertussen is er gekeken. Voor mij is het duidelijk, maar goed. We draaien het niet terug. Vandaag was er wel meer onzin van de arbitrage, moet ik zeggen.'