NEC voorkomt transfervrij vertrek Verdonk en legt nog een huurling vast

Reacties

NEC heeft het aflopende contract van Calvin Verdonk met een jaar verlengd. De Nijmeegse club lichtte de optie tot verlenging in de verbintenis van de verdediger, die daardoor tot medio 2025 vastligt. Ook legde NEC huurling Brayann Pereira vast.

NEC voorkomt transfervrij vertrek Verdonk en legt nog een huurling vast
© Pro Shots

Verdonk, die in het seizoen 2017/18 al op huurbasis bij NEC speelde, keerde in 2021 terug in Nijmegen. NEC leende hem toen van het Portugese Famalicão en legde hem een jaar later voor twee seizoenen vast. De club bedong daarbij een optie tot verlenging, die nu is gelicht. Dit seizoen is er geen speler bij NEC die meer minuten maakte dan Verdonk.

Onlangs vertelde Verdonk in gesprek met VI nog dat hij op zijn plek is bij NEC, maar dat hij een nieuw avontuur in het buitenland ook ziet zitten. Club en speler zijn nog in gesprek over een nieuw contract voor meerdere jaren. 'Ik ga hier niet zomaar weg. We zijn bezig aan een mooi seizoen, wie weet wat dat oplevert voor volgend seizoen. Ik weet wat ik heb bij NEC', vertelde Verdonk vorige maand.

Pereira
NEC maakte donderdag daarnaast bekend dat Pereira voor de komende drie seizoenen is vastgelegd, nadat eerder op de dag Koki Ogawa werd gestrikt. De Franse rechtsback kwam vorige zomer op huurbasis over van Auxerre. Hij kwam mede door blessures tot slechts zeven optredens, maar NEC heeft wel vertrouwen in de potentie van de verdediger.

'Brayann heeft zich inmiddels bewezen, al was dat nog niet voor het brede publiek', vertelt Aalbers. 'Hij brengt andere kwaliteiten met zich mee ten opzichte van andere Eredivisie-spelers. Hij is ontzettend snel en heeft een goede drive. Hij heeft veel pech gehad met blessures, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren van waarde gaat zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.