NEC trots op Groeneveld na toptransfer naar Club Brugge

Reacties

Arnaut Groeneveld heeft een fraaie transfer te pakken. De jeugdinternational van NEC heeft een vierjarig contract getekend bij Club Brugge, de kampioen van België.

NEC trots op Groeneveld na toptransfer naar Club Brugge

De 21-jarige Groeneveld treft bij zijn nieuwe club in ieder geval twee landgenoten, te weten Stefano Denswil en Ruud Vormer. Kenneth Vermeer en Jordy Clasie speelden vorig seizoen op huurbasis voor Blauw-Zwart; het is nog niet bekend of zij komend seizoen opnieuw voor Club zullen uitkomen.

NEC meldt dat de transfersom die Club betaalt via een bonusconstructie nog verder kan oplopen. Tevens is er een doorverkooppercentage bedongen. 'Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België', zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van NEC.

Groeneveld ging in april 2016 van Jong PSV naar NEC en maakte in september van dat jaar zijn debuut in het eerste elftal. Vorig seizoen kende hij zijn definitieve doorbraak en was hij in de Jupiler League goed voor elf doelpunten en zeventien assists. NEC wist desondanks niet te promoveren naar de Eredivisie en raakt zijn smaakmaker nu kwijt aan Club.

'Ik ben echt héél blij dat ik naar Club kan komen', zegt jeugdinternational Groeneveld op de website van zijn nieuwe club. 'Ik had heel wat aanbiedingen, maar heb bewust gekozen voor Club Brugge. De historie en resultaten van het afgelopen seizoen waren al mooi, maar ik heb enkele wedstrijden kunnen zien en was echt onder de indruk van de fans. In Brugge zijn die uniek.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.