Speler van het Jaar Schuurs: 'Extra leuk om Groeneveld te kloppen'

Reacties

Het successeizoen van Fortuna Sittard heeft voor Perr Schuurs nóg een fraai tintje gekregen. Hij is door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week in speelronde 38, maar - vooral - tot Speler van het Jaar in de Jupiler League.

Speler van het Jaar Schuurs: 'Extra leuk om Groeneveld te kloppen'

'En, ben ik eerste geworden?' Perr Schuurs werkte zijn rondje af in de mixed-zone, na de festiviteiten op het veld. De jonge aanvoerder had zojuist zijn ploeg overtuigend bij de hand genomen en de Fortunezen naar de Eredivisie geleid. Zijn tranen had hij de vrije loop gelaten, de feestvreugde in de kleedkamer was hij even ontvlucht, want als aanvoerder heeft hij verplichtingen. Schuurs was nieuwsgierig of hij zijn concurrent achter zich had gelaten.

Het bevestigende antwoord leidde tot pretoogjes. 'Ik krijg dat soort klassementen wel mee, ik houd het in de gaten', gaf Schuurs toe. 'Je kunt er weinig invloed op uitoefenen, het is ook niet belangrijk, maar het staat wel leuk natuurlijk. Na deze week is het extra leuk Arnaut Groeneveld te kloppen', knipoogt Schuurs. De NEC-speler voerde door enkele stoere uitspraken de druk in Sittard op, maar Schuurs en consorten hielden stand. 'Het motiveerde alleen maar meer. De uitspraken dat het NEC het zou gaan redden en wij zouden bezwijken hingen in de kleedkamer en liggen nu in de prullenbak.'

Bijzonder
Schuurs was in de beslissende wedstrijd tegen Jong PSV opnieuw overduidelijk aanwezig. Sturend, corrigerend en passend. Pas in de tweede helft leed hij voor het eerst balverlies. Een bijzondere statistiek. Schuurs leek totaal geen last van te hebben van de spanning. 'Natuurlijk speelden zenuwen wel een rol, maar meer vooraf dan tijdens de wedstrijd. Ik moet zeggen dat het in het veld wel meeviel. We hadden voor rust al op voorsprong moeten komen, maar zijn geduldig gebleven.'

Schuurs heerste zaterdagavond zoals zo vaak dit seizoen. Zijn populariteit in Sittard is ongekend groot. Iedereen wil wat van hem. Na afloop op het veld waren zijn tranen zichtbaar. Hij had er een verklaring voor. 'De trainers hebben ons vooraf een motivatiefilmpje laten zien met boodschappen van familie en vrienden. Dat kwam allemaal weer even boven. Sowieso is dit geweldig voor al die mensen die deze club trouw zijn. Wat zij allemaal hebben meegemaakt is niet te bevatten. Ik heb die verhalen allemaal gehoord en kan me indenken hoe bijzonder dit is. In één van mijn eerste wedstrijden in het eerste van Fortuna Sittard liep ik met een spandoek waarop Red Fortuna stond. En nu vieren we feest.'

Schuurs voegde zich na de interviews bij zijn ploeggenoten in het feestgedruis. 'Ik weet dat er een aantal spelers zijn die bier drinken, ik houd er niet zo van', gaf hij aan. Op het plein voor de hoofdingang wurmde Schuurs zich door de uitzinnige menigte heen. Op weg naar een avond en nacht genieten. Volgend seizoen wacht de Eredivisie. Voor Fortuna Sittard, voor de smachtende aanhang en voor Schuurs. De jongeling gaat naar Ajax. Een vriendelijk verzoek aan de KNVB om een mooi Eredivisie-debuut in Sittard te ensceneren? 'Doe maar niet, liever ergens halverwege het seizoen, in Sittard met Ajax', reageerde Schuurs.

Klassement

# Speler (club) Beoordeling
1 Perr Schuurs (Fortuna Sittard) 6,79
2 Arnaut Groeneveld (NEC) 6,66
3 Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) 6,64
4 Rody de Boer (Telstar) 6,57
5 Ferdi Kadioglu (NEC) 6,53
Andrija Novakovich (Telstar)
Mark Diemers (De Graafschap)
8 Sonny Stevens (Go Ahead Eagles) 6,49
9 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,46
10 Wessel Dammers (Fortuna Sittard) 6,42

Schuurs legde op de laatste speeldag op overtuigende wijze beslag op de titel van beste speler. Waar hij uitblonk tegen Jong PSV, maakte concurrent Arnaut Groeneveld een slechte beurt tegen FC Dordrecht. In de individuele rangschikking klopte Fortuna NEC dus ook. Ook het brons ging naar Sittard, naar Lisandro Semedo. Ferdi Kadioglu moest op de slotdag Telstar-doelman Rody de Boer nog voor laten gaan op plek vier ne Andrija Novakovich en Mark Diemers naast zich dulden op een gedeelde vijfde stek. Sonny Stevens, Branco van den Boomen en de derde Fortunees Wessel Dammers completeren de toptien.

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Buiten de Lijntjes met Schuurs: 'Voor 10 euro mogen ze me hebben'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.