NEC-trainer Meijer moet nog meer puzzelen tegen PSV

Reacties

NEC kan komende zondag tegen PSV mogelijk ook geen beroep doen op Ali Akman. De spits is ziek en trainde vrijdag niet mee met de selectie. Mocht hij niet kunnen meedoen, worden de aanvallende opties die trainer Rogier Meijer heeft wel heel beperkt.

NEC-trainer Meijer moet nog meer puzzelen tegen PSV
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
PSV
PSV

Meijer kan namelijk al geen beroep doen op Pedro Ruiz. De Spanjaard is in de spits het alternatief voor het Turkse talent. Ook topscorer Jonathan Okita en aanvoerder Edgar Barreto zijn er niet bij tegen PSV. Verdediger Iván Márquez is geschorst na zijn vijfde gele kaart. Joep van der Sluijs, Rens van Eijden en Mathias de Wolf zijn langdurig geblesseerd.

Meijer zal dus moeten puzzelen tegen PSV en kiest mogelijk voor een vijfmansdefensie. Rodrigo Guth is centraal achterin het alternatief en is op tijd fit voor zijn eerste basisplek in de Eredivisie. Hij zal dan het centrum vormen met Cas Odenthal en linksback Calvin Verdonk. Bij een absentie van Akman blijven voorin alleen Elayis Tavsan en Magnus Mattsson over.

De enige linie waar niets lijkt te veranderen ten opzichte van het verloren duel met RKC Waalwijk (2-1) is het middenveld. Daar zijn Dirk Proper, Lasse Schöne en Jordy Bruijn zeker van hun plaats.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.