NEC-top weg na degradatie

Reacties

Directeur Bart van Ingen en rvc-voorzitter Ton van Gaalen betalen de tol voor de degradatie van NEC. Afgelopen zondagavond, na de verloren tweestrijd met NAC Breda, liet het duo het verzamelde personeel nog weten te willen meehelpen aan de wederopbouw van de club.

NEC-top weg na degradatie

Maar de luide kritiek op het gevoerde beleid, zeker ook vanuit de achterban, heeft nu toch geleid tot een vertrek van het tweetal. Meteen na de degradatie maakte technisch manager Edwin de Kruijff al bekend dat hij niet verder gaat bij NEC. Hij vertrekt aan het einde van zijn contract, op 1 juli. Ook portefeuillehouder technische zaken, Peter Wisgerhof, zal zijn werkzaamheden naast zich neerleggen.

Leonard Ariens van de raad van commissarissen reageerde op de clubwebsite van de Nijmegenaren op het vertrek van Van Ingen. 'Bart heeft er, samen met de hele NEC-organisatie, alles aan gedaan om in de Eredivisie te blijven. Dat dat niet gelukt is, doet ongelooflijk veel pijn. Ook bij hemzelf, als bestuurder, supporter én als mens. We zijn de afgelopen dagen tot de conclusie gekomen dat het goed is om nu ruimte te maken voor een nieuwe start.'

Het besluit van Van Ingen en Van Gaalen om de club te verlaten, betekent vrijwel zeker dat Rob Alflen niet aan de slag gaat in Nijmegen. De huidig assistent-trainer van Heracles Almelo had met de vertrekkende leiding van NEC een mondeling akkoord over een baan als hoofdcoach volgend seizoen. Zijn draagvlak is nu bij voorbaat minimaal. NEC wacht deze zomer een complete renovatie, op het veld en achter de schermen.

'Vertrek Van Ingen niet onlogisch na twee degradaties met NEC'

Bekijk hieronder de samenvatting van NEC tegen NAC Breda. 

Dessers schiet NAC ten koste van NEC naar de Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.