NEC haalt met Ajacied Baas vervanger van El Karouani binnen

Reacties

NEC heeft de tijdelijke komst van Youri Baas bevestigd. De twintigjarige linksback komt op huurbasis over van Ajax, dat hem zoals VI eerder meldde wil laten rijpen in de Eredivisie. Zijn contract in Amsterdam loopt nog door tot medio 2026. NEC bedong geen optie tot koop.

NEC haalt met Ajacied Baas vervanger van El Karouani binnen
© NEC

Baas gaat bij NEC de concurrentiestrijd aan met Calvin Verdonk, die op de linksbackpositie als enige over was in Nijmegen. Souffian El Karouani vertrok transfervrij naar FC Utrecht. Baas maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en kwam tot tien optredens voor de club waar hij sinds 2018 speelt. De verdediger was eerder actief in de jeugdopleiding van Excelsior.

Ajax is al langer druk doende oplossingen te vinden voor jonge spelers die tussen de eerste selectie en de beloftenploeg in lijken te vallen. Youri Regeer werd verkocht aan FC Twente, terwijl Naci Ünüvar juist voor een tijdelijke overstap naar Enschede staat.

Logische stap
'Na een geruime periode bij het beloftenelftal van Ajax én het mogen proeven van wedstrijden spelen op het hoogste Nederlandse niveau, ben ik toe aan een periode waarin ik veel kan leren bij een stabiele Eredivisie-club', vertelt Baas op de clubsite van NEC. 'De stap naar NEC is voor mij op dit moment een logische en ik kijk erg uit naar de eerste training en het ontmoeten van mijn medespelers, staf en uiteraard de supporters.'

Technisch directeur Carlos Aalbers haalt met Baas zijn volgende nieuweling binnen. Ook de Japanner Koki Ogawa is onderweg naar Nijmegen. 'Youri heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in zowel de KKD, als de Eredivisie en zelfs de Champions League. Wij bieden hem graag de kans om bij ons verder te ontwikkelen en een toegevoegde waarde voor het team te zijn. Zijn professionele houding en ambities passen bij onze club en we kijken ernaar uit om het komende seizoen met hem samen te werken.'

Baas komt in Nijmegen een oude bekende uit Amsterdam tegen, want NEC lijfde eerder Ajax-aanvaller Sontje Hansen in. Beiden staan vrijdagochtend op het veld voor de eerste training bij hun nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.