Ajax laat linksback Baas verder rijpen bij NEC

Reacties

Youri Baas gaat komend seizoen ervaring opdoen in Nijmegen. Ajax en NEC zijn momenteel een huurtransfer aan het afronden.

Ajax laat linksback Baas verder rijpen bij NEC
© Pro Shots

De twintigjarige Baas maakte afgelopen seizoen zijn Eredivisie-debuut voor Ajax en kwam in totaal tot zes duels, verdeeld over twee basisplaatsen en vier invalbeurten. Ook maakte hij als invaller minuten in drie Champions League-duels. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot medio 2026. NEC was al enige tijd op zoek naar een nieuwe linksback na het vertrek van Souffian El Karouani naar FC Utrecht.

Ajax is al langer druk doende oplossingen te vinden voor jonge spelers die tussen de eerste selectie en de beloftenploeg in lijken te vallen. Youri Regeer werd verkocht aan FC Twente, terwijl Naci Ünüvar juist op de nominatie staat voor een tijdelijke overstap naar Enschede. Daarnaast is ook Kik Pierie kandidaat is voor een transfer. De verdediger wordt onder meer gevolgd door zijn oude club SC Heerenveen, NAC Breda en Excelsior, de club die hem de afgelopen maanden al huurde.

Baas komt in Nijmegen overigens een oude bekende uit Amsterdam tegen, want NEC lijfde onlangs Ajax-aanvaller Sontje Hansen in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.