NEC haalt Larsen binnen: 'Onder de indruk van zijn prestaties'

Reacties

NEC heeft de komst van Lars Olden Larsen afgerond. De 24-jarige aanvaller komt over van het Russische Nizhny Novgorod en tekent een contract tot medio 2027. De Noor is de derde zomerse versterking van NEC na Sontje Hansen en Mees Hoedemakers.

NEC haalt Larsen binnen: 'Onder de indruk van zijn prestaties'
© Pro Shots

Olden Larsen speelde de afgelopen anderhalf jaar op huurbasis bij het Zweedse BK Häcken, waarmee hij kampioen werd en de beker won. Door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne kon de Noor tijdelijk overstappen naar Zweden. Nu vervolgt hij zijn loopbaan in Nederland, waar technisch directeur Carlos Aalbers van NEC verheugd is met zijn komst.

'We hebben Lars nauwlettend gevolgd en zijn onder de indruk van zijn prestaties bij BK Häcken', vertelt de td van NEC. 'Hij heeft het vermogen om wedstrijden te beslissen en past bij onze speelstijl. We zijn ervan overtuigd dat hij onze aanvalslinie zal versterken de komende seizoenen.'

Larsen sluit op 30 juni aan bij de eerste training van NEC. 'Het voelt goed om hier te zijn en om volgend seizoen voor NEC te mogen spelen. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te ontmoeten, de fans te leren kennen en mijn bijdrage te leveren aan het succes van de club. Samen gaan we hard werken en streven naar positieve resultaten voor deze club.'

Larsen is een rechtsbenige linksbuiten uit Noorwegen, die ook als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De aanvaller was eerder actief voor Kameratene Oslo en Mjøndalen. In februari 2022 stapte hij over naar Rusland, maar ruim een maand later trok hij al naar Zweden. In anderhalf jaar was Larsen goed voor twaalf doelpunten en zeven assists in 35 officiële duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.