NEC werkt aan komst van Noorse prijzenpakker

Reacties

NEC is bezig met de komst van Lars Olden Larsen. De 24-jarige linksbuiten moet de aanval van de Nijmeegse club van de nodige versterking voorzien. Larsen staat onder contract bij het Russische Nizhny Novgorod, maar speelde sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne bij BK Häcken in Zweden.

NEC werkt aan komst van Noorse prijzenpakker
© Pro Shots

Larsen is een rechtsbenige linksbuiten uit Noorwegen, die ook als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De aanvaller was eerder actief voor Kameratene Oslo en Mjøndalen. In februari 2022 stapte hij over naar Rusland, maar ruim een maand later trok hij al naar Zweden. Door de oorlog in Oekraïne en de versoepelde regels van de FIFA rond spelers uit Oekraïne en Rusland, die tussentijds van club konden wisselen, kreeg Larsen de kans om bij BK Häcken aan de slag te gaan.

In anderhalf jaar was Larsen goed voor twaalf doelpunten en zeven assists in 35 officiële duels. BK Häcken werd vorig jaar kampioen van Zweden en won een maand geleden de Zweedse beker. Larsen stond in de basis in de finale tegen Mjällby. In de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen dezelfde tegenstander was Larsen er niet meer bij, omdat de gesprekken met NEC al bezig waren.

NEC, op zoek naar aanvallende versterking voor het nieuwe seizoen, wil Larsen graag overnemen van zijn Russische broodheer. De gesprekken over een transfer zijn nog in volle gang. Larsen ligt nog tot medio 2025 vast bij Novgorod, waarvoor hij uiteindelijk maar drie wedstrijden speelde. In Zweedse media gaf de aanvaller onlangs al aan dat hij niet van plan is om nog terug te keren naar Rusland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.