NEC boekt tweede uitzege in vier dagen en klimt naar linkerrijtje

Reacties

NEC heeft voor de tweede keer op rij een duel in de Eredivisie winnend afgesloten. Na de midweekse overwinning op AZ, won de ploeg van Rogier Meijer ook uit bij PEC Zwolle.

NEC boekt tweede uitzege in vier dagen en klimt naar linkerrijtje
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 3
N.E.C.
N.E.C.

NEC schoot uit de startblokken in Zwolle. Al na zes minuten leken de bezoekers op voorsprong te komen toen Bram Nuytinck knap raak kopte uit een kort genomen hoekschop. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was ook Dirk Proper dicht bij een treffer, maar de aanvoerder van Jong Oranje schoot rakelings naast.

Ook PEC Zwolle deelde in de eerste helft wat speldenprikjes uit. Lennart Thy bediende Odysseus Velanas, maar de middenvelder raakte de onderkant van de lat. Kort voor rust was het wel raak voor NEC. Een voorzet van Sontje Hansen werd van richting veranderd en belandde zo voor de voeten van Elayis Tavsan. De aanvaller schoot met links koeltjes raak.

Met twee wissels in de rust probeerde PEC-trainer Johnny Jansen het tij te keren, maar binnen een minuut verdubbelde juist NEC de voorsprong. Rechtsback Bart van Rooij dribbelde langs twee verdedigers en schoot met zijn mindere linkerbeen knap zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen.

In het laatste half uur ging PEC Zwolle op zoek naar de aansluitingstreffer en die vond de thuisploeg ook. NEC-doelman Jasper Cillessen verkeek zich op een schot van Younes Namli en plotseling zaten de Zwollenaren weer in de wedstrijd. In de slotfase drong PEC Zwolle flink aan, maar in de extra tijd gooide invaller Youri Baas de wedstrijd op aangeven van Calvin Verdonk in het slot.

NEC klimt na de tweede driepunter in vier dagen over PEC Zwolle heen en duikt voor het eerst in lange tijd weer op in het linkerrijtje. De Nijmegenaren nemen het volgend weekend thuis op tegen Fortuna Sittard, PEC Zwolle speelt uit bij Ajax.

PEC Zwolle Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49-47
+2
46
9
Go Ahead Eagles
33
11
10
12
45-45
0
43
10
sc Heerenveen
33
10
7
16
52-68
-16
37
11
Fortuna Sittard
33
9
10
14
37-56
-19
37
12
PEC Zwolle
33
9
9
15
44-65
-21
36
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.