Nationale teams krijgen hun zin: Canadese voorzitter stapt op

Reacties

Nick Bontis is opgestapt als bondsvoorzitter van Canada. De 53-jarige bestuurder houdt het voor gezien na aanhoudende kritiek op zijn functioneren. Bontis lag onder vuur bij de nationale mannen- en vrouwenteams en bij bestuurders in eigen land.

Nationale teams krijgen hun zin: Canadese voorzitter stapt op
© Pro Shots

De mannen van Canada eisten eerder al meer professionaliteit en hogere bonussen van de voetbalbond. De ploeg kwam een half jaar voor het WK daarom niet opdagen voor een oefenwedstrijd tegen Panama. Ook de vrouwen waren ontevreden vanwege ongelijke behandeling ten opzichte van de mannen en bezuinigingen bij de bond.

De druppel voor Bontis (op de foto uiterst links) was echter iets anders: een brief van regionale bestuurders waarin zij het vertrouwen in de voorzitter opzegden. 'Ik erken dat dit het moment is voor verandering', schreef Bontis in een statement op de bondswebsite van Canada.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Canada
Meer over Canada
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.