Nationale elftal helpt Marokkanen aan lichtpuntje, Saibari debuteert

Marokko heeft de emotioneel beladen vriendschappelijke wedstrijd tegen Burkina Faso gewonnen. PSV'er Ismael Saibari debuteerde in de wedstrijd die vanzelfsprekend overschaduwd werd door de gevolgen van de vreselijke aardbeving.

Marokko
Marokko
1 - 0
Burkina Faso

Marokko zou zaterdag tegen Liberia spelen, maar die wedstrijd werd uitgesteld op de dag dat vanuit de hele wereld werd meegeleefd met de getroffenen. Internationals doneerden zaterdag direct bloed om slachtoffers te kunnen helpen. Om het volk wat afleiding en troost te bieden in tijden van rouw, kwam het team van bondscoach Walid Regragui dinsdagavond wel in actie tegen Burkina Faso.

Ex-Ajacied Noussair Mazraoui had een basisplaats, terwijl PSV'er Ismael Saibari op de bank begon, net als voormalig AZ'er Zakaria Aboukhlal. Het was een van de smaakmakers van het WK in Qatar die de score in de 36ste minuut opende voor Marokko. Azzedine Ounahi (foto) bleef acrobatisch overeind bij zijn dribbel richting het doel van Burkina Faso en tikte de bal van dichtbij voorbij doelman Herve Koffi: 1-0. De treffer werd gevierd met een gebed voor de slachtoffers.

Voor Saibari kreeg het duel met Burkina Faso in het Franse Lens een extra lading. De aanvallende middenvelder mocht in de 66ste minuut debuteren. Het was voor de 22-jarige PSV'er de bekroning van een sterke seizoenstart. Met Saibari en de ook ingevallen Aboukhlal binnen de lijnen hield Marokko de voorsprong vast, zonder verder uit te lopen.