Napoli verslaat Torino dankzij strafschoppen van Higuaín

Gonzalo Higuaín heeft Napoli drie punten bezorgd tijdens het thuisduel met Torino. De van een kuitblessure herstelde spits schoot twee discutabele strafschoppen binnen en hield Napoli daarmee in het spoor van AS Roma.

Napoli verslaat Torino dankzij strafschoppen van Higuaín

Dries Mertens startte bij de thuisploeg en stond ook aan de basis van de 1-0 in de veertiende minuut. De voormalige PSV'er zocht contact met Nicola Bellomo en liet zich gewillig vallen in het strafschopgebied, waarna Andrea De Marco een penalty toekende die door Higuaín tot doelpunt werd gepromoveerd. En na ruim een half uur mocht de Argentijn opnieuw aanleggen.

Dit keer wees De Marco naar elf meter na een handsbal van Kamil Glik als reactie op een schot van Federico Fernández. Zelf liet de arbiter in eerste instantie doorspelen, maar op advies van zijn assistenten besloot hij alsnog een strafschop te geven aan Napoli. Higuaín liet zich het buitenkansje niet ontnemen en schoot zijn tweede van de middag tegen de touwen.

Napoli was ook in het resterende uur heer en meester en kreeg via Mertens nog een goede kans op meer, maar Torino-doelman Daniele Padelli voorkwam een grotere nederlaag. Het bleef dus 2-0 in Stadio San Paolo, waardoor Napoli nu 22 punten heeft uit negen duels en daarmee tweede blijft staan in de Serie A. Koploper AS Roma heeft 24 punten uit acht wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen