Benítez vol lof over Mertens: 'Hij doet zo hard zijn best'

Dries Mertens maakte dinsdagavond zijn basisdebuut in de Champions League, tijdens het door Napoli met 2-1 gewonnen uitduel met Olympique Marseille. De Belg geniet het vertrouwen van trainer Rafael Benítez.

Benítez vol lof over Mertens: 'Hij doet zo hard zijn best'

Na invalbeurten tegen Arsenal en Borussia Dortmund achtte de Spaanse trainer Mertens in Marseille klaar voor een basisplaats. 'Hij doet zo hard zijn best op de training, dat het voor mij een makkelijke beslissing was om hem op te stellen', aldus Benitez. Mertens betaalde Benítez terug met de assist voor de 2-0 van Duván Zapata.

Mertens voelt zich goed in Zuid-Italië. 'Het is geweldig om voor een club als Napoli te spelen.' Een domper op de Napolitaanse overwinning in Marseille was het resultaat bij Arsenal-Borussia Dortmund (1-2), het andere duel in Groep F. 'Het is balen dat Dortmund heeft gewonnen', erkent Mertens.

Door de winst van de Duitsers staan Dortmund, Arsenal en Napoli allemaal op zes punten uit drie duels. Marseille is met nul punten hekkensluiter. 'Het is cruciaal dat we van Marseille hebben weten te winnen. Van de resterende drie duels spelen we er nog twee thuis', weet Benítez.

Het enige uitduel dat Napoli nog wacht is dat met Borussia Dortmund van 26 november. Eerst volgt nog het thuisduel met Marseille (6 november). Met een wedstrijd tegen Arsenal sluit Napoli op 11 december de groepsfase van de Champions League af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen