Napoli verslaat Chievo en kijkt nu weer naar Juve

Napoli heeft zaterdag in een levendig duel Chievo Verona met 3-1 verslagen. Gemakkelijk ging het niet tegen de middenmoter, die al na ruim een minuut op voorsprong kwam in Napels.

Vlad Chiriches begon immers rampzalig aan het duel. Hij probeerde als laatste verdediger Nicola Rigoni uit te spelen, maar faalde hopeloos. De middenvelder kon daarom hard op doel schieten. Pepe Reina had, mede doordat hij lichtjes uitgleed, geen antwoord op de pegel: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Al in de zesde minuut tekende Gonzalo Higuaín voor de gelijkmaker. Hij tikte beheerst binnen bij de eerste paal na een voorzet van Faouzi Ghoulam. Na die treffer ging Napoli vol overgave op jacht naar de 2-1, maar bleef ook Chievo dreigend. Uiteindelijk was het Chiriches (foto) die zijn blunder uit de beginfase goedmaakte. Hij kopte vallend en fraai raak na een voorzet van Jorginho.

Na rust deelde Napoli pas in de zeventigste minuut de nekslag uit. José Callejon tekende voor die beslissing met een intikker. Even daarvoor had Lorenzo Insigne al een stevige kans onbenut gelaten. Higuaín liet vervolgens in de slotfase de kans op zijn 27ste competitiegoal liggen.

Door de winst komt Napoli in punten gelijk met koploper Juventus. De Oude Dame gaat zondag op bezoek bij Atalanta Bergamo. Voor de Napolitanen komt met de winst een einde aan een serie van drie duels zonder zege.