Juventus in Derby d'Italia veel te sterk voor Inter

Juventus heeft zijn koppositie in de Serie A verder verstevigd door de topper tegen Internazionale met 2-0 te winnen. Het was negentig minuten lang eenrichtingsverkeer in de Derby d'Italia.

Leonardo Bonucci was de beste man op het veld en tevens de maker van de 1-0. De ervaren verdediger van Juventus trof vlak na rust met een fraaie volley doel, al had hij daar wel de hulp van Danilo D'Ambrosio voor nodig. De vleugelverdediger van Inter ging enorm in de fout door de bal zomaar voor de voeten van Bonucci (ex-Inter) te koppen. Samir Handanovic was volstrekt kansloos op de poging die volgde.

Juventus liet in eigen huis zien simpelweg een maatje te groot te zijn voor Inter. Al in de zesde minuut moest Handanovic tot het uiterste gaan om een prachtige poging van Hernanes tegen de lat te tikken. Twee minuten later mocht Mario Mandzukic vrij uithalen, maar de Kroaat raakte de bal volledig verkeerd en schoot voorlangs.

Ook na rust bleef De Oude Dame heer en meester. Inter dwong Juve-goalie Gianluigi Buffon lange tijd zelfs tot geen enkele redding. Uiteindelijk bepaalde invaller Álvaro Morata de eindstand op 2-0 door een penalty te benutten, nadat hij zelf naar de grond was gehaald door Miranda. Diezelfde Miranda raakte aan de andere kant, via de hand van Buffon, de paal, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Door de zege heeft Juventus nu vier punten meer dan nummer twee Napoli, dat maandag op bezoek gaat bij Fiorentina. Inter staat vijfde met 48 punten, dertien minder dan Juventus.