Napoli profiteert optimaal van uitglijder Juventus en slaat gat

Napoli heeft ook zijn achtste wedstrijd van het seizoen in de Serie A gewonnen. Op bezoek bij AS Roma kroonde Lorenzo Insigne - met het honderdste doelpunt in zijn clubloopbaan - zich tot matchwinner: 0-1.

Eerder op de avond zag Juventus een einde komen aan een reeks van 41 thuisduels op rij zonder nederlaag in competitieverband, waardoor Napoli een gat kon slaan van vijf punten met de nummer twee. Op bezoek bij AS Roma, waar de geblesseerde Kevin Strootman ontbrak en Rick Karsdorp op de bank bleef, kwam de koploper uitstekend voor de dag. Na twintig minuten kwam het terecht op voorsprong. Al kreeg het daarbij hulp van Daniele De Rossi.

De aanvoerder van AS Roma gaf ongewild de bal mee aan Insigne, die koel afrondde. Het was de tweehonderdste treffer van Napoli onder trainer Maurizio Sarri, die voor de 84ste keer op de bank zat. Na rust kreeg Dries Mertens na een fout van Konstantinos Manolas een uitgelezen mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar de oud-aanvaller van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV raakte de bal helemaal verkeerd en schoot voorlangs.

Het doelpunt van Insigne bleek het enige van de wedstrijd, waardoor Napoli zonder puntenverlies bleef in de Serie A. Juventus en Lazio volgen op vijf punten, terwijl nummer vijf AS Roma negen punten minder heeft.